Onderwijs- en bedrijvendag

Op vrijdag 6 oktober waren er verspreid over de campus van de HAN diverse activiteiten voor scholieren, studenten en bedrijven. Deze activiteiten waren alleen op uitnodiging en hebben derhalve een besloten karakter.

Op vrijdagochtend ontdekten leerlingen van Arnhemse scholen voor primair onderwijs hoe interessant (technische) innovatie is. Ze programmeerden bijvoorbeeld zelfrijdende auto’s of bouwden robots. Ook leuk: een drone ontwerpen, kunst maken met afval of een interactieve knikkerbaan bouwen. In de workshops over innovatieve denkkracht en bewegend leren ontdekten de leerlingen hoe ze zelf mooie, creatieve oplossingen kunnen leren bedenken. Want zij zijn de innovatoren van de toekomst. Wat ze later ook willen worden – meester, juf, kunstenaar, wetenschapper, auto-ontwerper of ICT ‘er: creativiteit, techniek en innovatie horen erbij!  

HAN Pabo en Rozet/Kunstbedrijf Arnhem organiseren de Innovate Scholendag voor leerlingen van het primair onderwijs. Studenten en docenten van HAN Automotive en HAN ICA begeleiden samen met Pabostudenten een aantal workshops.

Vrijdagmiddag was het de beurt aan leerlingen van het voortgezet onderwijs. Voor hen was er een programma uitgestippeld dat rouleert langs allerlei spannende en leerzame innovatieprojecten.

Tot slot. Bedrijven en maatschappelijke organisaties gaven workshops en netwerkbijeenkomsten die een relatie hebben met het vraagstuk van innovatie. Na afloop van de bijeenkomsten kwamen de netwerken elkaar tegen in de binnentuin van de faculteit techniek.