De Nacht van de Ruimte 2024

Leer alles over de zon tijdens deze gloednieuwe editie van De Nacht van de Ruimte!

By INNOVATE

Date and time

Thursday, June 20 · 8:30 - 10:15pm CEST

Location

Open Air Theater de Goffert

2 Steinweglaan 6532 AE Nijmegen Netherlands

Refund Policy

No Refunds

About this event

Donderdag 20 juni 2024 is de langste dag van het jaar. Die avond brengt INNOVATE i.s.m. Radboud Universiteit en Quest, het grootste populair wetenschappelijk magazine van Nederland, een ode aan de zon.

Onze zon is de bron van ons licht, warmte en energie. Niet voor niets is de zon in vele culturen hét symbool voor het leven. Tijdens de Nacht van de Ruimte 2024 vertellen innovators, designers, wetenschappers, ingenieurs en kunstenaars ieder vanuit hun eigen perspectief over dit hot topic. Mis het niet!

Locatie: Openluchttheater Goffert Nijmegen

Inloop: 19.45u. Start programma: 20:30u. Einde programma: ±22.00u. Borrel tot 23.00u.

Met bijdragen van o.a.:

Philippe Schoonejans is werkzaam bij European Space Agency (ESA) als projectmanager en senior advisor voor ESA’s exploratie programma. Hij werkt intensief samen met NASA en collega's in Japan, Canada en Rusland. Hij leidde meerdere grote projecten, waaronder de 12m lange ruimte-arm ERA, het grootste Nederlandse ruimtevaartproject ooit, die in juli 2021 naar het ruimtestation ISS is gelanceerd, en daar inmiddels succesvol zijn operaties uitvoert. Op de Nacht van de Ruimte vertelt hij ons alles over de zon en de meest recente samenwerking tussen ESA en Radboud Universiteit: de Solar Orbiter.

Pauline van Dongen is een baanbrekende ontwerper en onderzoeker die bekend staat om haar visionaire benadering van slim textiel. Sinds de oprichting van haar ontwerpstudio in 2010 heeft ze gewerkt aan prijswinnende projecten en internationale samenwerkingen die hebben geleid tot innovatieve producten en materialen, zoals het Solar Shirt, Issho en SUNTEX.
Met een focus op de belichaamde ervaring van kleding en de dynamische aard van textiel in het dagelijks leven, verkent Pauline het kruispunt van mode, technologie en duurzaamheid. Als een toonaangevende figuur op het gebied van zonne-mode en textiel sinds 2013, heeft ze zich toegelegd op het toegankelijk maken van zonne-technologie en cultureel ingebed door unieke materiaalaesthetiek. Paulines huidige inspanning omvat de ontwikkeling van SUNTEX, een innovatief zonne-textiel dat organische fotovoltaïsche (OPV) modules integreert in technische stoffen voor architectonische toepassingen. Als medeoprichter van The Solar Biennale en The Solar Movement blijft ze pleiten voor inclusieve en holistische praktijken binnen de zonne-industrie door middel van zonne-ontwerp. In 2019 werd Pauline de eerste modeontwerper in Nederland die een doctoraat behaalde aan de Technische Universiteit Eindhoven.

• Meer sprekers worden binnenkort bekend gemaakt

• Meer sprekers worden binnenkort bekend gemaakt

• Meer sprekers worden binnenkort bekend gemaakt

Presentatie door: Dounia Maakor

De avond wordt georganiseerd door innovatieplatform INNOVATE, in samenwerking met Quest Magazine, Radboud Universiteit (Radboud Radiolab) en European Space Agency.

Meer events en nieuws over innovatie, wetenschap en technologie zijn te vinden op www.innovate.community.

Bekijk hieronder de aftermovie van vorig jaar:

Organized by

INNOVATE organiseert sinds 2014 innovatiefestivals, challenges en meetups.

€0 – €10.99